Tempo950x100

Tempo300x100

«Органіка» в цифрах: в Україні і в Європі

«Органіка» в цифрах: в Україні і в Європі

На європейському континенті станом на 31 грудня 2016 року ця частка становить 2,7%, а в країнах ЄС 6,7%. Такі дані Офісу підтримки реформ при Міністерстві аграрної політики та продовольства України та Дослідного інституту органічного сільського господарства (FiBL) в Швейцарії, передає propozitsiya.com.

Площа українських земель перехідного періоду – 91. 622 га. Загальна кількість операторів ринку – 426, в тому числі 294 сільськогосподарські виробники. Загальна кількість органів сертифікації — 9.

В 2016 році наша країна експортувала 300 тис т органічної продукції на понад $65 млн. Дані по внутрішньому ринку відсутні, оскільки споживання органічної продукції в Україні досить незначне.

Більшість органічних виробників сертифіковані за органічним стандартом ЄС, також популярні сертифікати: NOP (США), Bio Suisse (Швейцарія), Bioland (Німеччина), Naturland (Німеччина), COR (Канада), Soil Association (Велика Британія) та KRAV (Швеція).

Європейський ринок органічної продукції зріс на 11,4% в 2016 році, його товарообіг склав 33,5 млрд євро. Так, площі органічних земель складають 13,5 млн га станом на 2016 рік. Найбільші площі під «органікою» в Іспанії (2 млн га), на другому місці Італія (1,8 млн га), далі йде Франція (1,5 млн га). Загалом частка органічних сільськогосподарських земель в Європі становить 2,7% від загальної площі сільськогосподарських земель та 6,7% – в ЄС.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/orhanika-v-cyfrah-v-ukrayini-i-v-yevropi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН