Tempo950x100

Tempo300x100

Осінні «помічники» для врожайності зернових

Осінні «помічники» для врожайності зернових

Що потрібно озимим зерновим восени? Підвищити енергію проростання насіння та польову схожість й поліпшити ріст і розвиток кореневої системи, щоб молоді рослини могли конкурувати за світло, вологу та простір. А ще – усунути дефіцит необхідних елементів живлення, щоб вони повноцінно розвивалися. Крім того, важливо також підвищити стійкість озимини до різного роду стресових умов, особливо низьких, температур та їх різких перепадів – адже від цього залежатиме, наскільки підготованими рослини увійдуть на перезимівлю і як добре зможуть перезимувати.

Забезпечити увесь цей спектр потреб озимини не так вже й складно, запевняють експерти «UKRAVIT»: необхідно лише застосувати комплекс стимуляторів росту та спеціальні мікродобрива при обробці насіннєвого матеріалу. 

«Передпосівна обробка насіння мікродобривами є першим кроком у програмі мінерального живлення культур, який дозволяє краще реалізувати потенціал їх високої продуктивності, – відзначає керівник відділу розвитку продуктів та сервісів мікродобрив компанії Сергій Адаменко. – Метою цього заходу є підвищення енергії проростання насіння та польової схожості, прискорення росту та розвитку кореневої системи, особливо кореневих волосків, які активно споживають воду і мінеральне живлення. Крім того, споживання культурами легкодоступних сполук фосфору, кальцію та мікроелементів сприяє появі дружніх ранніх сходів і ранньому відростанню культур навесні». 

Для передпосівної обробки насіння озимих зернових він радить обрати комплексне легкозасвоюване добриво Авангард Р Старт: воно на 3-5% підвищує енергію проростання насіння та на 8-10% т – польову схожість, а також забезпечує появу дружніх сходів. При цьому воно поліпшує імунітет культур та їх стійкість до різного роду стресів, захворювань і шкідників. А активуюча дія на ріст і розвиток кореневої системи дозволяє молодим рослинам покращити процеси живлення із ґрунту.

[[{“fid”:”665849″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Читайте також: Формуємо систему підживлення для озимих культур

А щоб зміцнити культуру в загальному і забезпечити їй гарну перезимівлю, Авангард Р Старт рекомендується поєднувати зі стимулятором росту Гулівер Стимул (гумат калію в перерахунку на гумінові кислоти – не менше 40 г/л, бурштинова кислота – 3 г/л, мікроелементи, інші біологічно активні елементи). Він підвищує стійкість рослин до несприятливих умов, сприяє утворенню потужної кореневої системи, прискорює ріст і розвиток рослин, покращує цвітіння і плодоношення і в загальному забезпечує прибавку врожайності на 10-50 % (залежно від культури). Тож обробка посівного матеріалу, а також позакореневі осінні підживлення мікродобривами в поєднанні із комплексом стимуляторів росту є вигідним та високоокупним рішенням для отримання щедрого врожаю.

[[{“fid”:”665851″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:

ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, пр-т Перемоги 42.

Гаряча лінія: 0 800 301 401

 

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/osinni-pomichnyky-dlya-vrozhajnosti-zernovyh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати