Tempo950x100

Tempo300x100

Основні переваги і недоліки низинного торфу

Основні переваги і недоліки низинного торфу

Викопне характеризується природним походженням, родовища якого знаходяться в болотах. Утворюється торф за умови надлишкової, надмірної вологості та мінімальної насиченості киснем у процесі розкладання (розпаду) давно відмерлих рослинних і тваринних частинок.

Торф являє собою однорідний, пористий склад жовтого або чорного кольору. Його властивості унікальні при досягненні вірного кисневого балансу в ґрунті. Залежно від видів видобутку і призначення торф поділяється на верхівковий, низинний (низовий) і перехідний.

Торф низинний містить найбільшу кількість мінеральних речовин. Завдяки безкисневому середовищу створення, він найкращим чином підходить для активного підживлення ґрунту, особливо для молодих паростків розсади.

Головним чином низовий торф видобувають на глибині 10 метрів. Саме він містить такі мікроелементи як:

  • гумінові кислоти;
  • калій;
  • фосфор;
  • азот;
  • мінеральні солі.

 

Торф в Україні

Добувають у багатьох областях. Сьогодні безліч підприємств по виготовленню та продажу торф’яного субстрату і виробів пропонують свою продукцію. Купити торф низинний можна на офіційному сайті компанії “Житомирторф” за вигідною ціною і в будь-якій зручній упаковці у перевірених підприємств, які тривалий час забезпечують аграрний сектор і приватних фермерів, допомагаючи вирощувати продукти відмінної якості.

Переваги низинного торфу

При грамотному використанні низовий торф є самим вдалим вибором добрива. Об’ємний склад корисних елементів ефективний для удобрення грунту і якісно впливає на ріст і розвиток розсади. Однак, щоб отримати максимальний ефект від застосування торфу, необхідно знати технологію і правила добрива. Також використовувати найбільш підходящі в тому чи іншому випадку торф’яні форми і вироби.

  1. Ключовою перевагою низинного торфу є поліпшення загальної якості грунту:
  2. Кількісне і якісне поліпшення мікроелементів у складі грунту.
  3. Поліпшення показника щільності ґрунту.
  4. Підвищення властивостей поглинання вологи і повітрообміну.
  5. Зниження рівня нітратів та інших шкідливих елементів в рослинах.
  6. Ефективне засвоєння добрив і мікроелементів рослинами.
  7. Висока ступінь захисту від попадання в грунт хімічно шкідливих компонентів та речовин.

 

Недоліки низинного торфу

Низинний торф не має певних недоліків. Важливим моментом при його використанні є знання деяких особливостей, які можуть бути проблемними при нестачі досвіду. Сам по собі торф не здатний повною мірою передати рослин азот та інші поживні мікроелементи. Для повноцінної практики застосування необхідно змішувати складу з іншими типами органічних добрив.

Перегляди: 50
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/osnovni-perevahy-i-nedoliky-nyzynnoho-torfu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати