Tempo950x100

Tempo300x100

Основні тенденції вітчизняного ринку меду

Основні тенденції вітчизняного ринку меду

Такі дані озвучили в Державній службі статистики України. Заробили українські фермери на цьому $32,29 млн. Імпорт же склав всього 21 тонну, на суму в $43 тис.

Експерти компанії Pro-Consulting проаналізували ринок меду. На їхню думку, така тенденція не є дивною, адже Україна сильний гравець на світовому ринку меду. Підвищення експорту аналітики пов’язують з подоланням кризових явищ 2018 року. Експорт меду протягом останніх чотирьох років був позитивним. Але темп приросту був вкрай хвилюючим. Наприклад, у 2014 році експорт меду виріс на 67,6%, а в наступних роках нерівномірно ріс аж до 2018 року. Тоді експорт скоротився через масове захворювання бджіл, причиною чого стало отруєння під час весняних польових робіт.

У цілому аналітики прогнозують такі тенденції ринку меду в Україні:

  • Незалежність від цін енергоносіїв дає можливість підтримувати виробництво меду навіть у кризові періоди.
  • Незалежність від імпорту даної продукції, надає перевагу в виборі цінової політики на внутрішньому ринку, що підвищуватиме популярність даної галузі.
  • Експорт меду дає доступ до іноземної валюти, що також є позитивним і привабливим фактором, як для виробника, так і для країни в цілому.
  • Зростання популярності споживання меду обумовлюється його корисними та дієтичними властивостями.
  • Використання продукту в косметичній галузі, при виробництві екологічної косметики.
  • Зростання популярності вживання меду в медичних цілях.

Загалом, ринок розвивається, очікується зростання, як виробництва, так і експорту даної продукції. Експорт меду з кожним роком стає все помітнішою статтею економіки України, і це дає можливість у майбутньому очікувати підтримки з боку держави.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/osnovni-tendenciyi-vitchyznyanoho-rynku-medu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати