Овочі борщового набору знову дорожчають

Овочі борщового набору знову дорожчають

За оцінками аналітиків EastFruit, борщовий набір, що складається з цибулі, буряка столового, капусти, картоплі і моркви, подорожчав за тиждень на 8,8%.

Відзначимо, що в річному вимірі оптові ціни на ці продукти виросли вже набагато більш істотно – капуста і цибуля коштували в 3,5 рази дорожче, ніж роком раніше, морква і буряк – на 50-80% дорожче, а картопля – на 25-30% дорожче.

Основну роль у зростанні вартості борщового набору минулого тижня відіграло подорожчання цибулі, яке триває з самого початку її прибирання. За тиждень  цибуля подорожчала на 21%, незважаючи на те, що ще двома тижнями раніше багато учасників ринку вважали, що зростання цін на цибулю себе вичерпало.

Майже також швидко зростали оптові ціни на білокачанну капусту. Морква, буряк столовий та картопля на попередньому тижні не дорожчали.

Експерти EastFruit відзначають, що основна причина зростання цін на овочі борщового набору і картоплі полягає в неврожаї цих продуктів до Євросоюзу і до скорочення посівних площ під цими культурами в Україні внаслідок кількох сезонів поспіль низьких цін в Україні. В даний час більшість городників України задоволені цінами на продукцію, тому вони не поспішають з продажами продукції, що ще більше посилює темпи зростання цін.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ovochi-borshchovoho-naboru-znovu-dorozhchayut
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати