Tempo950x100

Tempo300x100

Овочі в теплицях України подорожчали на третину

Овочі в теплицях України подорожчали на третину

Згідно даних моніторингу «Інфо-Шувар», середня ціна тепличного огірка на майданчиках гуртових ринків сьогодні вже досягла 18-21 грн/кг (0,58-0,67 EUR/кг), а помідор подорожчав до 18-22 гр/кг (0,58-0,71 EUR/кг). В порівнянні з минулим роком, ціни на продукцію також збільшились на 25-30%.

 

«Ціни на тепличні овочі в Україні завжди починають стрімко зростати саме з початку жовтня, в цей період суттєво скорочується світловий день, тому вибірки в теплицях зменшуються. Загальна пропозиція тепличних овочів в українських господарствах в цьому сезоні була дещо меншою, тому і ціни на огірки та томати протягом майже всього сезону тримались на досить високому рівні. Саме через високі внутрішні ціни ми спостерігаємо скорочення обсягів експорту цієї продукції», – коментує ситуацію Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи.

За словами Тетяни Гетьман, найближчими днями слід очікувати посилення тенденції до зростання цін, бо в українських теплицях сезон вже майже добігає кінця. На початку поточного тижня, великі господарства підняли ціни на помідор до 20-21 грн/кг (0,64-0,67 EUR/кг),а огірок сьогодні пропонується не дешевше 19-20 грн/кг(0,61-0,64 EUR/кг). Слід зазначити, що імпортери поки що лише спостерігають за впевненим зростанням ціни на внутрішньому ринку і не квапляться масово завозити огірок та томат з Туреччини Таку стриману позицію трейдери пояснюють відносно високими цінами в самій Туреччині, до того ж, поки що зберігаються ризики пов’язані з валютними коливаннями в самій Україні.

 

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ovochi-v-teplycyah-ukrayiny-podorozhchaly-na-tretynu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати