Tempo950x100

Tempo300x100

Панацеї від вірусу не існує: у Латвії нові випадки АЧС

Панацеї від вірусу не існує: у Латвії нові випадки АЧС

В цілому, з початку року АЧС констатували вже у 720 кабанів у більш ніж 200 волостях країни і в одному місті. Про це повідомляє латвійський портал LSM.lv, передає УНН.

Міністр землеробства Латвії Яніс Дуклавс, коментуючи ситуацію, завив, що відстріл диких кабанів не розв’язує проблему АЧС.

Читайте також: Чумний Апокаліпсис прийшов на Херсонщину

“Знищили – і все… Це не означає, що ніколи у Латвії не буде більше жодного випадку. Через якийсь час у якомусь господарстві може знову все повториться. Не самі кабани приносять (АЧС – ред.), приносить і людина, і собака, і щур. Уже п’ять років вживаються заходи. Але, немає жодних спеціальних заходів. Є біобезпека, хоча і вона не дає гарантій. Ось останній випадок – Салдус – те ж саме: дуже на високому рівні всі біозаходи були. Але все-таки АЧС проникла”, – розповів він.

Нагадаємо, цього місяця у Болгарії вперше зафіксовано спалах африканської чуми свиней.

Також цього року вперше АЧС зафіксували у Китаї.

В Україні ж АЧС не вщухає вже п’ять років поспіль. Торік на території нашої держави було зареєстровано близько 170 спалахів хвороби, цього року – уже близько сотні.

Збитки, які несуть українські фермери через поширення вірусу, обчислюються мільярдами гривень.

Фермерські громадські організації звинувачують владу у бездіяльності.

“Державою не ведеться ефективна робота із депопуляції диких свиней, як це, наприклад, робиться у наших сусідів – Естонії або Латвії… Ще раз апелюю до Мінагрополітики перейти від слів до справи. У ситуації, що виникла, потрібно реагувати максимально швидко і реалізувати державну стратегію подолання АЧС в Україні у найкоротші терміни”, – заявила з цього питання голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар.

Читайте також: Свинячий грип іде на зміну АЧС

Депутат ВРУ Сергій Тригубенко, у свою чергу, вважає, що боротися з АЧС Україні заважають нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби, відсутність кваліфікованих кадрів і профільного міністра – агрополітики – у країні вже протягом півтора року.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/panaceyi-vid-virusu-ne-isnuye-u-latviyi-novi-vypadky-achs
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати