Tempo950x100

Tempo300x100

Panasonic створив робота для збору томатів

Panasonic створив робота для збору томатів

Про це пише landlord.ua.

Перевага цього робота для автоматичного збирання томатів перед людиною, полягає в тому, що робот практично не плутає стиглі та нестиглі плоди.

«Машина здатна функціонувати без підзарядки до 10 годин, продовжуючи працювати навіть після заходу сонця, — в цьому випадку використовуються вбудовані світлодіодні світильники», — йдеться у повідомленні.

Проте, робот, створений в Panasonic, поступається людині за швидкістю збирання плодів — на кожен томат робот витрачає 6 секунд, тоді як людині досить 2-3 секунди.

«При створенні роботів для збору соковитих плодів, розробникам доводиться вирішувати безліч завдань. Одне з найбільш складних — оцінка стиглості плоду, щоб не збирати ще недозрілі плоди. Цим займається система миттєвої відеоаналітики. Інше непросте завдання — плоди потрібно зривати, не пошкоджуючи їх, що у випадку м’яких соковитих плодів зробити не так вже й легко. Як правило, в хід йде, так звана, софтроботіка – захват, який створюється завдяки розрідженому повітрю, або гумові прилади», — повідомляє видання.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/panasonic-stvoryv-robota-dlya-zboru-tomativ
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати