Tempo950x100

Tempo300x100

Передавати землі громадам планується «не повністю»

Передавати землі громадам планується «не повністю»

Наявні законопроекти проаналізував економіст, голова ГО «Українське товариство економічних свобод», голова ГО «Центр ефективного законодавства», заступник Голови «Української аграрної асоціації» Мар’ян Заблоцький, пише Аgropolit.com.

За його словами, сьогодні зареєстровано цілу низку законопроектів, кожен із яких викликав бурхливу дискусію.

У травні 2016 року знайшли варіант вирішення проблеми, який, начебто, влаштовував усіх. Це був законопроект №4355, розроблений аграрним комітетом ВР спільно з Держгеокадастром та підписаний 46 народними депутатами з усіх політичних сил. Проте його розгляд на пленарному засіданні ВР із невідомих причин досі так і не відбувся.

І от 18 вересня уряд вносить до парламенту інший законопроект на таку ж тематику — №7118 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території об’єднаних територіальних громад».

“В принципі, обидві точки зору мають право на життя, і вирішувати, яку з них втілювати в життя, має парламент. Який би з двох законопроектів не було прийнято, для держави це буде лише користь”, — пише Заблоцький.

Але додає, що законопроект №4355 готувався як комплексний документ, котрий переносить важелі впливу у сфері земельних відносин із центрального на місцевий рівень. У разі його прийняття право розпоряджатися державними землями за межами населених пунктів одержать усі громади, без винятку!

“У разі ж прийняття нового урядового законопроекту, такі повноваження одержать лише об’єднані громади (і то, не всі, а лише ті, які включені до затверджених Кабміном перспективних планів об’єднання громад). Більш того, повноваження щодо розпорядження левовою частиною державних земель збереже Держгеокадастр, районні та обласні державні адміністрації”, — підсумовує Мар’ян Заблоцький.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/peredavaty-zemli-hromadam-planuyetsya-ne-povnistyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати