Tempo950x100

Tempo300x100

Передумов для дефіциту пшениці немає

Передумов для дефіциту пшениці немає

Незважаючи на те, що деякі області на Півдні та Сході країни залишаються без опадів, прогноз цьогорічного врожаю залишається на рівні минулого – у форматі «60 млн тонн +».

«Так сталося цього року, що Запорізьку область оминали абсолютно всі дощі, їх навіть менше було ніж на території Херсонщини, де локальні зливи все ж таки відмічалися. Це не є абсолютно критичною ситуацією, просто в деяких областях буде отримано менший урожай ранніх колосових зернових», – зазначила керівник відділу агрометеорології Гідрометцентру України Тетяна Адаменко під час ефіру на радіостанції «Новое Время».

За словами першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка, враховуючи вдалу перезимівлю озимих та запаси весняної вологи, які позитивно вплинули на початок збиральної кампанії, серйозних знижень урожайності зернових не очікується.

«У зв’язку з тим, що опади вже почалися, ми очікуємо, що в загальному підсумку валовий збір ранніх і пізніх зернових буде приблизно на рівні минулого року», – підкреслив заступник Міністра під час ефіру на радіостанції «Новое Время».

Нагадаємо, в Україні вже зібрано перші 10,5 тисяч тонн озимої пшениці з 4 тисяч га.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/peredumov-dlya-deficytu-pshenyci-nemaye
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати