Tempo950x100

Tempo300x100

Перекупники відмовляються від українських горіхів

Перекупники відмовляються від українських горіхів

Згідно даних митниці, на сьогодні експорту горіха з України немає взагалі. Як розповів полтавський експерт з вирощування горіхів Борис Оксьом, така проблема існує по всій країні, пише kurkul.com.

Оптовики свою відмову від вітчизняних горіхів пояснюють тим, що минулого року українські ядра були низької якості, і винна у цьому несприятлива осінь. Наразі перекупники надаються перевагу горіхам із Чилі — там і урожай був набагато кращим, і ціна вигідніша.

Проте експерт просить заспокоїтися всіх, хто вирощує горіхи — панікувати не варто. Подібне відбувалося й раніше. Згодом ситуація налагодиться, і оптовики повернуться на український ринок. До того ж, після таких коливань ціна на горіхи може зрости у кілька разів.  

Ще у 2016 р. Україна була найбільшим постачальником волоського горіха до Європи. Тоді наша країна увійшла до п’ятірки світових лідерів з вирощування горіхів і виготовляла 5% від світового виробництва. Проте у 2017 р. на європейському ринку у вітчизняних експортерів з’явилися нові конкуренти — Чилі та США.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/perekupnyky-vidmovlyayutsya-vid-ukrayinskyh-horihiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати