«Переважне право орендаря»: як земельна реформа захистить аграріїв

«Переважне право орендаря»: як земельна реформа захистить аграріїв

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

“Одне з найчастіших запитань щодо земельної реформи – про гарантії для фермерів та першочергове право викупу. На цих картах можна побачити інформацію щодо земельних ділянок в розрізі площ, строків та форм власності. Загалом найбільше договорів оренди приватних земель укладено найбільше на 7-14 років, державних – на більше 14 років. Ці угоди будуть збережені, і люди, які зараз працюють на землі, продовжать її далі обробляти.

Земельною реформою гарантується захист прав аграріїв, які сьогодні обробляють землю за офіційними договорами оренди, адже вони вже довели, що є ефективними та продуктивними землевласниками. Для цього діятиме так зване «переважне право орендаря», тобто саме він матиме пріоритет купівлі земельної ділянки, яку орендує.

Ми очікуємо, що відкладений попит задовольниться за перші 2-3 років обігу земель (приблизно 2,9 млн га приватних земель)”, – зазначає Тарас Висоцький.

Нет описания фото.Нет описания фото.Нет описания фото.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/perevazhne-pravo-orendarya-yak-zemelna-reforma-zahystyt-ahrariyiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати