Tempo950x100

Tempo300x100

Перевезення зерна автотранспортом подорожчає на 20-25%

Перевезення зерна автотранспортом подорожчає на 20-25%

Такими оцінками в інтерв’ю АПК-Інформ поділився Олег Черіпко, керівник комерційного департаменту агропромислової компанії «АП-ГРУП».

Він зазначає, що торік уже відбулося збільшення обсягів вантажів, що перевозяться автотранспортом — на 1,6 млн т – до 15 млн т. Така ситуація обумовлена, перш за все, зростанням вартості перевезення зерна залізничним транспортом і обмеженнями у відправленнях зерна через закриття малодіяльних станцій.

Серед ключових тенденцій ринку автоперевезень фахівець виділяє збільшення кількості спеціалізованого автопарку для перевезення зернових.

Крім щорічного приросту виробництва зернових в Україні на 6-9% і складнощів з ж/д транспортом, передумовою для цього послужив ажіотажний попит на даний вид транспорту у вересні-грудні 2018 р., а також подорожчання тарифів на автоперевезення в цей період на 30-50%, пояснює Черіпко.

Другою тенденцією є очікуване посилення габаритно-вагового контролю на дорогах України у 2019 р. За повідомленнями Укртрансбезпеки, планується нарощування як кількості комплексів ГВК, так і власного штату співробітників. Крім того, Укравтодор планує до кінця року запустити в Київській області пілотний проект з впровадження інтелектуальних комплексів зі зважування автотранспорту в русі.

Третя тенденція —бмеження пересування великовантажного транспорту або так званий «температурний режим». В даному аспекті відкритим залишається питання наявності обладнаних місць для відстою автотранспорту і придорожнього сервісу.

І останнє — сезонність автотранспортних перевезень: підвищений попит у період липень-грудень, його зниження в другій половині сезону і переорієнтація протягом сезону від перевезень типу «поле-елеватор» до «елеватор-порт», а також зростання тарифів на 35-50% в піковий період сезону і потім їх поступове зниження.

Джерело: agro.guide

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/perevezennya-zerna-avtotransportom-podorozhchaye-na-20-25
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати