Tempo950x100

Tempo300x100

Перевірка стійкості гібридів

Перевірка стійкості гібридів

«Гібриди соняшника, стійкі до окремих груп гербіцидів, – справжня знахідка для аграрія: адже це дозволяє ефективно знищувати однодольні та дводольні бур’яни в посівах, при цьому не шкодячи культурі, – відзначає керівник сервісно-технологічного напрямку «UKRAVIT» Сергій Сальніков. – Та, на жаль, жодної гарантії того, що ти придбав якісне насіння, немає. Оскільки сьогодні, коли підробляється практично все, насіння теж не є винятком».

Та як бути певним, що натрапив на якісне насіння?.. Фахівець рекомендує не покладатися на удачу і перевірити придбаний посівний матеріал в лабораторних умовах.

Читайте також: Наука на захисті високих врожаїв

«З високою точністю оцінити відсоток стійкості гібриду соняшника до імідазолінонів і трибенурон-метилу можна за допомогою спеціального експрес-аналізу, – підтверджує керівник агробіологічної лабораторії «Інституту здоров’я рослин» Володимир Конограй. – Для цього насіння пророщують у кліматичних камерах і фітотронній кімнаті й у відповідні фази обробляють гербіцидами. А потім вимірюють морфометричні параметри і, власне, визначають якість посівного матеріалу. При цьому дослідження займає мало часу – термін виконання замовлення становить всього 15 днів».

Нагадаємо, компанія «UKRAVIT» вводить нову послугу – трейдинг. Відтепер аграрій отримує додаткові можливості розрахунку за ЗЗР/МКД «UKRAVIT» і послуги «Інституту здоров’я рослин» за допомогою вирощеної ним агропродукції.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/perevirka-stijkosti-hibrydiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати