Перша обробка ріпака озимого

Перша обробка ріпака озимого

Погодні умови, що склалися на всій території України цієї зими, забезпечили можливість добре перезимувати численним хворобам і шкідникам. І за перших же сприятливих гідро-термічних умов вони шкодитимуть посівам, що може негативно відбитися на майбутньому рівні врожайності.

«Початок вегетаційного сезону 2020 року дійсно буде доволі непростим в питанні захисту як озимих зернових культур, так й ріпака озимого, – підтверджує керівник агрономічного департаменту компанії «UKRAVIT» Олександр Мигловець. – Адже весняне потепління, яке наразі спостерігається, та дощі сприяють розвитку численних захворювань культури та активізації і засиллю шкідників. Тому велике значення у збереженні посівів є проведення моніторингу полів і своєчасні фунгіцидні та інсектицидні обробки: вони допоможуть ліквідувати шкідливі організми на початкових стадіях, коли ті ще не встигли нанести непоправної шкоди культурам». 

Читайте також: «UKRAVIT» запустила програму лояльності для клієнтів

Для перших обробок ріпака озимого Олександр рекомендує обрати бакову суміш препаратів Дезарал (карбендазим, 500 г/л) та Фас (альфа-циперметрин, 100 г/л). 
Фунгіцид Дезарал володіє надзвичайно сильними лікувальними та захисними властивостями і надійно захищає ріпак озимий від збудників хвороб, які успішно перезимували, а також збереглися на відмерлих рештках рослин, – від яких, за прогнозами експертів, потерпатимуть навесні посіви ріпака. Крім того, препарат можна застосовувати й як протруйник для ярих зернових колосових культур, що стане в пригоді напередодні весняної посівної.

Інсектицид Фас спрямований на контроль ріпакового стеблового прихованохоботника, капустяного стеблового прихованохоботника та хрестоцвітих блішок у посівах ріпака в ранньовесняний період. Він володіє контактною дією та надзвичайною токсичністю до різних стадій розвитку шкідників. Серед суттєвих переваг препарату – можливість його застосування від + 5 0С, що є актуальним в умовах мінливої весни, а також низька норма застосування, що в комплексі робить його економічно вигідним рішенням для аграрія.  

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:

ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, пр-т Перемоги 42.

Гаряча лінія: 0 800 301 401

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/persha-obrobka-ripaka-ozymoho
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати