Tempo950x100

Tempo300x100

Перший у світі робот-збирач перцю: ноу-хау від нідерландських дослідників

Перший у світі робот-збирач перцю: ноу-хау від нідерландських дослідників

Унікальність технології в тому, що робот здатний до навчання і за допомогою спеціальних сканерів може визначати ступінь стиглості плодів, розпізнаючи таким чином, який перець готовий до збирання.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Твіттер керівник науково-дослідної групи тепличних технологій Вагенінгенського університету Сілке Хеммінг, пише landlord.ua.

У Вагенінгенському університеті завершився міжнародний чотирирічний проект SWEEPER, у ході якого створено перше покоління роботів для збирання солодкого перцю. Очікується, що знання та технології програми SWEEPER можуть бути легко застосовані до інших тепличних культур.

На початку січня розробник Jos Balendonck представив звіт про результати проекту, розповівши, що в дослідженні використовували тривимірні моделі для створення зображень, формуючи алгоритми для штучного інтелекту Agro Food. Впровадження цієї робототехніки на ринку відбудеться протягом кількох років.

Робот SWEEPER самостійно рухається міжряддями, визначає розташування плодів і ступінь їх стиглості, зриває і складає в ящики.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/pershyj-u-sviti-robot-zbyrach-percyu-nou-hau-vid-niderlandskyh-doslidnykiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати