Tempo950x100

Tempo300x100

Перший українсько-американський агрохолдинг продав свої активи

Перший українсько-американський агрохолдинг продав свої активи

Kyiv Atlantic Group складалася з «Київ Атлантік Україна» (КАУ), Atlantic Farms та Atlantic Farms II. Група розглядала продаж протягом останніх трьох років, пише mind.ua.

«Ми показали підприємства близько 30 різним компаніям … Для нас було важливо їх одночасно», – зазначив Даніель Свейер.

Компанія була продана німецькому постачальнику олійних, зернових та кормових добавок Agrolife, а два виробничих фермерських господарства – Atlantic Farms Київської області та Atlantic Farms II Черкаської області – були продані «Ерідону», агропромисловій компанії, що належить мультимільйонеру Сергію Кроловцеву.
«Ерідон» та Kyiv Atlantic Group співпрацюють протягом останніх 15 років.

Власниками Kyiv Atlantic Group була сім’я Свейерів (Sweere)  – і датської компанії DUI Holding. Данці приєдналися ще в 2006 році, коли вклали у бізнес близько $10 млн.
Основна причина продажу трьох підприємств була пов’язана з «різними діловими інтересами з нашими датськими партнерами», а також тому, що Тамара та Девід Свейери бажали повернутися у США. Крім того, бізнес-середовище в Україні не було привабливим для міннесотців.

Девід і Тамара Свейери розпочали свою діяльність в Україні в 1990 році з $1 млн, коли вони продали сільськогосподарський бізнес у Міннесоті. Син Даніель офіційно приєднався до компанії в 1994 році. Свейери отримали $2,5 млн  у вигляді грантів уряду США, а також фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку у 1995 році. В цілому, будівнитцво об’єкта з переробки сільськогосподарської продукції коштувало їм $20 млн.

Тим не менш, вже екс-власники Kyiv Atlantic Group продовжать свою діяльність в Україні під брендом Multigain, виробничою та дистриб’юторською компанією. Права на володіння Multigain належать компанії Atlantic Brands Ukraine, компанії, яку Свейери створили в цьому році.

Транзакція злиття та поглинання трьох компаній контролюється юридичною фірмою Integrites, яка протягом останніх 8 років співпрацювала з  Kyiv Atlantic Group.

Перегляди: 9
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/pershyj-ukrayinsko-amerykanskyj-ahroholdynh-prodav-svoyi-aktyvy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати