Петро Порошенко підписав закон про приєднання України до конвенції Пан-Євро-Мед

Петро Порошенко підписав закон про приєднання України до конвенції Пан-Євро-Мед

Про це повідомляє прес-служба глави держави, пише Інтерфакс-Україна.

Приєднання до конвенції сприятиме спрощенню умов торгівлі та збільшенню використання експортного потенціалу України, посилить торговельні зв’язки та економічну інтеграцію з Євросоюзом”, – йдеться в повідомленні прес-служби, оприлюдненому в четвер увечері.

В інформації зазначено, що можливість приєднання України до конвенції передбачена положеннями угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Процес приєднання до неї було розпочато у 2016 році.

У прес-службі президента України зазначають, що на сьогодні учасниками Конвенції є 24 договірні сторони, 6 з яких вже мають угоди про вільну торгівлю з Україною (ЄС, ЄАВТ, Чорногорія, Македонія, Молдова, Грузія). Ще з двома державами-учасницями конвенції тривають переговори про вільну торгівлю, а саме з Туреччиною та Ізраїлем.

“Наступним кроком для повноцінного використання переваг конвенції є внесення змін до відповідних чинних угод про вільну торгівлю в частині заміни протоколів правил походження товарів”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Верховна Рада 8 листопада проголосувала за законопроект про приєднання України до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила (Пан-Євро-Мед). “За” проголосував 231 депутат.

Як повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), частка українського експорту до країн-учасниць конвенції Пан-Євро-Мед від загального показника становить 50%, з яких 40% припадає на країни Євросоюзу. “Приєднання України до Пан-Євро-Мед диверсифікує наш експорт і з точки зору географії, і щодо кошику товарів – збільшиться обсяг постачання на ринки ЄС”, – зазначила під час парламентського засідання перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська.

Раніше МЕРТ повідомляло про можливе приєднання України до конвенції Пан-Євро-Мед із 1 січня 2018 року.

Регіональна конвенція про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження була ухвалена в 2012 році за ініціативою Європейського Союзу. Нині до неї приєдналися, окрім країн ЄС, Європейська асоціація вільної торгівлі (ЄАВТ), а також Туреччина, Албанія, Боснія і Герцеговина, Македонія, Сербія, Чорногорія, Алжир, Єгипет, Ізраїль, Йорданія, Ліван, Марокко, Палестина, Сирія, Туніс, Фарерські острови та Молдова.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/petro-poroshenko-pidpysav-zakon-pro-pryyednannya-ukrayiny-do-konvenciyi-pan-yevro-med
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    БІЛЬШЕ НОВИН