Tempo950x100

Tempo300x100

Під Херсоном заклали першу експериментальну плантацію шафрану

Під Херсоном заклали першу експериментальну плантацію шафрану

Проте тепер до вивчення рентабельності «новоселів» і відробітку прийомів агротехнологий застосують і науковий підхід. Так, в Інституті зрошуваного землеробства НААН України під Херсоном восени заклали першу експериментальну плантацію крокусів – квіток, з чиїх тичинок отримують найдорожчу в світі спецію (шафран), пише pivdenukraine.com.ua.

Доктор сільськогосподарських наук Галина Балашова говорить, що десять кілограм бульб крокусів для нової плантації площею в чотири сотні гектар інституту підніс в дар фермер з селища Любімовки Каховського району Олег Демченко, який вже декілька років збирає непогані  урожаї «короля спецій».

— Експеримент розрахований на декілька років. Посівний матеріал вирощуватимемо «Ін вітро», тобто в пробірці, щоб оздоровити бульби, і розмножити їх. А вже до 2021 року отримуватимемо і сам шафран, — ділиться планами Галина Балашова.

За словами директора Інституту зрошуваного землеробства, члена-кореспондента Національної академії аграрних наук України Раїси Вожегової, окрім крокусів, тут планують ставити досліди і із спаржею. Це делікатесний овоч вже висаджують у кількох районах області, причому починали такі досліди в тій же Любимовці Каховського району. Проте допомога вчених практикам на селі вже точно не завадить.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/pid-hersonom-zaklaly-pershu-eksperymentalnu-plantaciyu-shafranu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати