Tempo950x100

Tempo300x100

Підсумки ринку агрострахування-2017: нові програми, вигідні умови, гарантований результат

Підсумки ринку агрострахування-2017: нові програми, вигідні умови, гарантований результат

 Для вітчизняних аграріїв 2017-й був непростим – до вже традиційних питань пов’язаних з подорожчанням паливно-мастильних матеріалів, необхідних для проведення посівної та збиральної кампаній, відсутністю держпідтримки, складнощами у податковому законодавстві додалися ще й проблеми природного характеру. Весняні заморозки вщент знищували майбутні врожаї ягід та фруктів, а літні зливи та град – зернові культури. При цьому, більшість фермерів, на жаль, як і раніше, не поспішали застраховувати свої посіви, створюючи своєрідну «подушку безпеки» для свого бізнесу. І, як виявилося, дарма. Поточний рік позначився створенням ряду принципово нових продуктів на ринку агрострахування. Детальніше про них AgroNews.ua розповів експерт ринку агрострахування, гендиректор компанії «Агрориск» Володимир Юдін.

«Один з таких продуктів, що був запущений влітку поточного року – програма розширеного покриття для озимих культур при страхуванні на період перезимівлі ТОВ «Агрориск». Програма розрахована на покриття ризиків від осінньої посухи на період  20 серпня – 30 листопада (для озимого ріпаку) з відшкодуванням за збитки восені 50% від страхової суми по полю. Страховим випадком вважається неприйняття полів з озиминою на страхування перезимівлі»,- розповідає експерт.

За словами Володимира Юдіна, дана програма  ТОВ «Агрориск»  пропонується як додаткове покриття до програми страхування на період перезимівлі і розрахована, перш за все, на озимий ріпак. Програмою покривається ризик отримання слабих пагонів озимих культур внаслідок дії посушливих умов в осінній період, які нездатні перезимувати. При цьому в програмі додаткового покриття страхових ризиків пропонується зменшення кількості полів, поданих на страхування за програмою на період перезимівлі.

Загальні принципи страхування, наприклад, посівів сільгоспкультур на перезимівлю, які пропонує своїм клієнтам компанія «Агрориск», за словами Володимира Юдіна, дуже прості: якщо густота рослин на площі застрахованих посівів за період між їх прийняттям на страхування восени та відновленням вегетації навесні зменшиться на 50% та більше, то страхувальник отримує страхове відшкодування в розмірі повної страхової суми (за мінусом франшизи)

Основною перевагою програм компанії «Агрориск» є те, що  вони передбачають страхування від будь-яких погодних явищ, які можуть привести до втрати врожаю.  Згідно умов договору «Агрориск» страхує та відшкодовує  всі витрати, незалежно від їх походження, як прямі, так і непрямі.

«На жаль, послуги з агрострахування доки не дуже популярні у вітчизняних аграріїв, не тільки через брак коштів у останніх, але й через не прозорі дії деяких страховиків. Проте, наразі, в Україні вже сформовано пул надійних агростраховиків, які гарантовано виплатять страхові збитки фермеру у разі, коли це передбачено договором. І це, наразі, один з найголовніших здобутків вітчизняного ринку агрострахування»,- підкреслив Володимир Юдін.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/pidsumky-rynku-ahrostrahuvannya-2017-novi-prohramy-vyhidni-umovy-harantovanyj-rezultat
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати