Після рекордного падіння ціни на соняшник поповзли вгору

Після рекордного падіння ціни на соняшник поповзли вгору

Рекордні врожаї соняшнику в Україні та Росії обвалили закупівельні ціни на нього до мінімальних рівнів, проте вони поступово відновлюються за підтримки ринку соняшникової олії, який зростає вслід за підвищенням котирувань пальмової олії, обумовленим скороченням виробництва та активізацією попиту з боку біодизельної галузі.

Про це повідомляє електронна зернова біржа Grain Trade.

Так, ціни на вітчизняну соняшникову олію виросли до $710-720/тонна (FOB), проте зростання цін на соєву олію до $700/тонна (FOB) та пальмову до $630/тонна (FOB) надає їм потенціал подальшого підвищення, оскільки зазвичай різниця між соняшниковою та пальмовою олією складає $150-200/тонна.

З іншого боку, покупці ще не готові до нових цін. Так, ціни пропозицій української соняшникової олії з поставкою в Індію становлять $770-775/тонна (CIF), тоді як покупці пропонують за неї $740-745/тонна (CIF).

«В Україні закупівельні ціни на соняшник поступово зростають, хоча їх обмежує зміцнення гривні до 24,5 грн/$. Переробники пропонують за соняшник 9-9,8 тис. грн/тонна з доставкою на завод та 8,5-8,7 грн/тонна на франко-господарстві. Виробники стримують продажі, тому задля залучення обсягів переробники підвищують ціни, тим більше висока маржа переробки дозволяє їм це робити», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні з 98,5% площ намолочено 14,1 млн тонн соняшнику з урожайністю 2,45 т/га (2,24 т/га у 2018 році).

Джерело: AgroTimes

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/pislya-rekordnoho-padinnya-ciny-na-sonyashnyk-popovzly-vhoru
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати