Tempo950x100

Tempo300x100

Після рекордного зростання, масло стрімко дешевшає

Після рекордного зростання, масло стрімко дешевшає

Про це повідомляє ІНФАГРО.

Особливо помітний перелом тенденцій в Європі, де товар був раніше драйвером зростання.

Незважаючи на наближення передсвяткового періоду, масло падає в ціні дуже швидкими темпами. Можна припустити, що основні оператори все ж встигли запастися певними обсягами до періоду пікових цін. А в міру зниження попиту та збільшення пропозиції сировини, а також розвитку нового сезону в Океанії продавці змушені були йти на поступки. Але навіть після такого істотного спаду європейське масло залишається неконкурентним на світовому ринку. Його експортна вартість складає не менше USD6600, хоча торговці повідомляють, що в Польщі товар можна придбати і за USD5600.

Дешевшає масло і в Океанії, правда не такими швидкими темпами. Адже багато потенційних покупців розраховують саме на цей продукт – альтернатив на глобальних ринках трохи. Варто відзначити помітний відкат ціни на ф’ючерсних небагато. Тлрги GDT для більш далеких контрактів – період активного виробництва.

Ринок масла США також дещо зменшив обороти. Виробництво ведеться активно, хоча існує сировинна конкуренція. Запаси товару достатні. Попит теж не можна назвати слабким, але ціни все ж трохи просіли. Швидше за все, основна причина такого розвитку – тимчасова вичікувальна позиція більшості покупців.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/pislya-rekordnoho-zrostannya-maslo-strimko-deshevshaye
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати