Tempo950x100

Tempo300x100

Півмільйона сімейних ферм забезпечать до 2 млн робочих місць у сільській місцевості

Півмільйона сімейних ферм забезпечать до 2 млн робочих місць у сільській місцевості

Якщо в Україні з’явиться до півмільйона сімейних ферм, то це забезпечить до 2 млн робочих місць у сільській місцевості. Про це в інтерв’ю Українському тижню розповів президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Іван Томич.

“Якщо створити умови й можливість заробити, то люди підуть. Досвід 1990-х років показував, що фермерством почали займатися академіки, професори, балерини, піаністи. Я можу навести конкретні приклади з життя. Тоді люди побачили можливість реалізувати особистість і створити бізнес. І це виходило в багатьох. Тому зробити країну успішною за короткий час можна тільки через розвиток аграрної галузі на основі сімейного фермерства та кооперації”, – розповів президент Асоціації.

За його словами, такий устрій не має бути монопольним, але повинен займати принаймні половину землі на тлі 20% на сьогодні.

“Через орієнтовно чотири-п’ять років, коли сформується такий устрій, коли фермери матимуть суттєвий капітал і можливості залучати фінансування, може йтися про задіяння такого собі додаткового акселератора розвитку сільського господарства — запровадження ринку землі. Тобто ринок землі треба підвести під оцю базу, сільськогосподарський устрій з акцентом на сімейних фермах. Тоді він стане фактором підвищення добробуту українців”, – вважає Томич.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/pivmiljona-simejnyh-ferm-zabezpechat-do-2-mln-robochyh-misc-u-silskij-miscevosti
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати