Tempo950x100

Tempo300x100

Плодоовочева асоціація створює об`єднання виробників та експортерів яблук

Плодоовочева асоціація створює об`єднання виробників та експортерів яблук

За інформацію асоціації, зацікавленість в кооперації висловили 26 підприємств, що виробляють яблука. Більшість з них мають сертифікати GlobalGAP або знаходяться в процесі отримання, пише landlord.ua.

Ці підприємства спільно вирощують близько 140 тис. тонн яблук на рік, маючи потенціал виробництва більше 180-200 тис. тонн, оскільки чимало садів ще не почали повного плодоношення.

Підприємства забезпечені сховищами майже на 60% від потужності виробництва та активно інвестують у власні лінії для зберігання продукції.

Загалом у засіданні ініціативної групи зі створення кооперації взяли участь понад 30 учасників з 11 областей України: виробники яблук, виробники та експортери овочів і ягід, провідні агрономи-практики яблучного бізнесу, провідні експерти-практики з експорту свіжої плодоовочевої продукції, спеціалісти ФАО.

За результатами засідання було вирішено розпочати створення кооперативу та визначити обсяги сортів та клонів яблук, що можуть успішно експортуватися, та розробити спільні підходи до вирощування, збирання та зберігання цих сортів.

УПАО зазначає, що платформа відкрита для всіх, хто зацікавлений в експорті плодоовочевої продукції найвищої якості та готовий розглядати співпрацю з колегами, як спосіб підвищення добробуту.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/plodoovocheva-asociaciya-stvoryuye-obyednannya-vyrobnykiv-ta-eksporteriv-yabluk
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати