Tempo950x100

Tempo300x100

Площа зрошуваних земель у Криму скоротилася в 10 разів

Площа зрошуваних земель у Криму скоротилася в 10 разів

За даними «міністерства сільського господарства Криму», до окупації півострова Росією площі зрошуваних земель на його території досягали 120-130 тис. га, що майже в 10 разів більше, ніж зараз, пише agroday.com.ua.

За словами Андрія Рюмшина, так званого міністра сільського господарства Криму, до 2020 року загальна площа зрошення складе 59 тис. га завдяки фінансуванню Російською Федерацією.

Він зазначив, що в 2017 році з російського бюджету на меліорацію було виділено близько 153 млн руб. та введено в експлуатацію 1,6 тис. га меліорованих земель. Тоді як в 2016 році площа введених меліорованих земель склала 500 га, а в 2015 році – близько 800 га.

Щоб забезпечити полив сільськогосподарських культур «влада» Криму розглядає можливість використання очищених стічних вод, якщо їх якість буде відповідати всім вимогам.

Нагадаємо, що за словами Юсуф Куркчі, першого заступника міністра у справах тимчасово окупованих територій України, окупаційна влада Криму вже вичерпала всі ресурси для вирішення проблем з водою. Процес деградації грунтів у північній частині півострова розвивається такими високими темпами, що представляє серйозну проблему. Водна інфраструктура в Криму практично руйнується.

Відзначимо, що до анексії Криму, Україна забезпечувала 85% водопостачання півострова через Північно-Кримський канал, що йде від Дніпра. Після окупації кримської території Росією подача води була припинена.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ploshcha-zroshuvanyh-zemel-u-krymu-skorotylasya-v-10-raziv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати