Tempo950x100

Tempo300x100

Подальше подорожчання свинини обмежене купівельною спроможністю населення

Подальше подорожчання свинини обмежене купівельною спроможністю населення

Деякі промислові господарства, навпаки, нарощують поголів’я, інвестують у свинокомплекси та будують розплідники для тварин. Так, один з провідних українських виробників свинини, компанія KSG Agro, цього року планує збільшити обсяги виробництва на 15%. Про це власник та голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов розповів у інтерв’ю для видання “Інтерфакс-Україна”.

“Збільшення випуску продукції – наша стратегічна мета. Ситуація на ринку і збільшення попиту цьому сприяє. Тому в наших планах у 2020 році збільшити виробництво свинарської продукції в живій вазі на 15%, у порівнянні з аналогічним показником 2019 року. Ми плануємо продовжувати інвестувати як у чинний свинокомплекс, так і в генетичний репродуктор. Він буде спеціалізуватися на розведенні кнурів і свиноматок данських порід, що дозволить нам знизити собівартість і почати продажі іншим клієнтам. Запланований на рік обсяг інвестицій в продовження реконструкції основного промислового комплексу і початок проектування генетичного репродуктора складе близько 25 млн грн”, – повідомив Сергій Касьянов.

Що ж до цінової ситуації на ринку м’яса свиней в Україні, очільник KSG Agro зазначив: “В умовах самоізоляції наші співвітчизники активно закуповували продукти про запас. Мікс сезонних і карантинних факторів і призвів до подорожчання свинини. Утім, за моєю оцінкою, до початку літа вже не варто очікувати істотного зростання цін на живих свиней. Справа в тому, що в період карантину багато людей пішли на вимушені відпустки, їх доходи або впали, або виявилися замороженими. У зв’язку з цим подальше подорожчання просто обмежене купівельною спроможністю населення”.

Джерело: meat-inform.com

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/podalshe-podorozhchannya-svynyny-obmezhene-kupivelnoyu-spromozhnistyu-naselennya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати