Tempo950x100

Tempo300x100

Подальше поширення коронавірусу може спричинити подорожчання логістичних ланцюгів в усьому світі

Подальше поширення коронавірусу може спричинити подорожчання логістичних ланцюгів в усьому світі

Про це в коментарі для «АПК-Інформ» заявив Президент Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачьов .

«Найбільше на експорт вплине паніка в усьому світі, пов’язана з короновірусом, яка сповільнить логістичні шляхи. Країни будуть довше обробляти кораблі, які прибули. Таким чином, якщо в останні кілька років всі боролися за швидкість обробки суден в портах, то на сьогоднішній момент вона у всьому світі суттєво зменшиться. Тобто час, витрачений судном на проходження всіх процедур, збільшується, що призведе до уповільнення торгових операцій, а також подальшого подорожчання логістичних ланцюгів », – розповів Президент УЗА.

Також, за словами експерта, в подальшому ціна на товари сільгоспвиробників буде зменшуватися в зв’язку з подорожчанням логістичних ланцюгів.

«Наприклад, коли судно прибуде в порт вивантаження і його залишать на 10-14 днів на карантин, то продавцю – це буде додатково коштувати від $ 200 до $ 400 тис. Відповідно подорожчання такого роду спровокує зниження закупівельних цін. Це те, що може найближчим часом відбутися в Україні », – додав М. Горбачьов.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/podalshe-poshyrennya-koronavirusu-mozhe-sprychynyty-podorozhchannya-lohistychnyh-lancyuhiv-v-usomu-sviti
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати