Tempo950x100

Tempo300x100

Податківці вилучила на спиртзаводах продукції на 180 млн грн

Податківці вилучила на спиртзаводах продукції на 180 млн грн

Згідно з повідомленням на сайті Державної фіскальної служби (ДФС), обшуки 41 спиртзаводу в 14 областях України санкціонував Шевченківський районний суд Києва для проведення досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо посадових осіб ДП «Укрспирт».

Під час досудового розслідування було встановлено факти, що підтверджують порушення держпідприємством законодавства України та ймовірного неврахованого виготовлення продукції.

Колишні керівники «Укрспирту» Олександр Харт (2012-2014 роки) і Михайло Лабутін (2014 рік) є фігурантами кримінальних проваджень і знаходяться в розшуку.

На момент проведення обшуків виробничу діяльність здійснювали 10 заводів «Укрспирту». На 15 спиртових заводах, які на момент проведення заходів не здійснювали виробничої діяльності, встановлено залишки спиртовмісної продукції.

Вирішуються питання щодо призначення інвентаризації залишків продукції і сировини, які перебувають на спиртзаводах, а також проведення експертиз зразків вилученої продукції.

Посадові особи «Укрспирту» сприяли проведенню слідчих дій ДФС і Генеральної прокуратури.

Згідно з повідомленням ДФС, незаконне виготовлення спирту на потужностях легальних спиртових заводів здійснюється з неврахованої сировини, що закуповується у населення (пшениця, кукурудза та інше) або в цукрових заводів (меляса бурякова) за готівку.

При цьому здійснюється документальне оформлення операцій із закупівлі сировини за значно завищеними цінами у фіктивних або пов’язаних з керівниками спиртозаводів суб’єктів господарювання.

Неврахований спирт відвантажується в обхід лічильників, шляхом врізок у заводські комунікації або навмисного виведення таких лічильників з ладу, може бути списаним за завищеними нормами втрат при виробництві.

Невраховане виготовлення спирту також можливо на потужностях заводів, які офіційно звітують про відсутність виробничої діяльності.

Вивіз незаконно виготовленого спирту зі спиртових заводів, як правило, здійснюється в неробочий час, коли заводи офіційно не працюють і на їхніх акцизних складах відсутні представники органу ДФС.

Для транспортування незаконно виготовленого спирту можуть використовуватися транспортні засоби, спеціально обладнані прихованими ємностями.

 

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/podatkivci-vyluchyla-na-spyrtzavodah-produkciyi-na-180-mln-hrn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати