Tempo950x100

Tempo300x100

Податківці заблокували роботу одної з найбільших цукрових компаній

Податківці заблокували роботу одної з найбільших цукрових компаній

Компанії донарахували 16,4 млн грн податку на прибуток, відкрито кримінальне провадження. А комерційного директора повідомлено про підозру за фактом вчинення злочину. Про це говориться в повідомленні громадського об’єднання «Бізнес-Варта», до якого виробник цукру звернувся за допомогою, пише agroday.com.ua.

У заяві компанії зазначається, що фіскали не врахували всіх обставин. Зокрема, так звані «фіктивні контрагенти» на час співпраці з цукровиками, та й на момент перевірки з боку податкових органів, були офіційно зареєстровані як діючі суб’єкти господарювання, а чинне законодавство не передбачає для платника податку обов’язку чи можливості контролювати його діяльність.
Жодного доказу від фіскалів щодо фіктивності «Радехівський цукор» так і не отримав. Натомість компанії інкримінують ухилення від сплати податків та блокують її роботу.

«Слідчі розсилають іншим контрагентам листи, де повідомляють як доведений факт про «злочини», вчинені цукровиками. Всі рахунки підприємства заблоковані», — зазначається в повідомленні.

При цьому «Радехівський цукор» акцентує, що простіше було б сплатити суму нарахованого фіктивного боргу, аніж брати участь у судовій тяганині, допитах слідчих та псувати свою репутацію.

Нагадаємо, що один із засновників «Радехівського цукру» — німецька група Pfeifer&Langen. Крім українських заводів група володіє підприємствами в Польщі, Італії, Румунії, Чехії, Хорватії та Угорщині. Виробничі потужності «Радехівського цукру» складають 400 тис. тонн цукру на рік, що робить компанію однією з найбільших в Україні.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/podatkivci-zablokuvaly-robotu-odnoyi-z-najbilshyh-cukrovyh-kompanij
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати