Tempo950x100

Tempo300x100

Податок від оренди земельних ділянок повинен сплачуватися за місцем знаходження ділянки, а не орендаря

Податок від оренди земельних ділянок повинен сплачуватися за місцем знаходження ділянки, а не орендаря

“Необхідно зробити прибутковий податок від оренди земельних ділянок і паїв частиною прибуткової бази місцевих бюджетів. Це ваші гроші і вам вирішувати, як ними розпоряджатися. Для цього, на мою думку, потрібно, щоб він сплачувався не за місцем реєстрації податкового агента або податкової адреси орендаря, як це відбувається нині, а виключно за місцем розташування земельної ділянки”, – сказав він під час II Всеукраїнського форуму територіальних громад у Києві в понеділок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Президент зауважив, що у “сірій” прихованій оренді перебуває близько 12 млн га землі, близько 30% усіх земельних ресурсів України.

За його словами, таким чином повз державний і місцевий бюджетів проходять чималі кошти.

Відповідний законопроект було вже схвалено на Національній раді реформ, і президент сподівається на його підтримку Верховною Радою.

Президент вважає, що необхідно передати від Дрежгеокадастру до виконавчих комітетів місцевих рад повноваження щодо державної реєстрації земельних ділянок, погодження документації із землеустрою, контролю за цільовим використанням землі.

Як повідомлялося, 22 листопада Кабінет Міністрів встановив, що договір оренди земельної ділянки має фіксувати якісні характеристики ґрунту на момент здавання земділянки в оренду.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/podatok-vid-orendy-zemelnyh-dilyanok-povynen-splachuvatysya-za-miscem-znahodzhennya-dilyanky-a-ne-orendarya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати