Поголів’я худоби в Україні зменшилося до історичного мінімуму

Поголів’я худоби в Україні зменшилося до історичного мінімуму

У 2018 році в Україні зафіксували найнижче за всю сучасну історію поголів’я великої рогатої худоби (ВРХ) і свиней, дві породи яких повністю втрачені. Про це повідомляють аналітики Meat-Inform, пише Сьогодні.

Так, до грудня поголів’я ВРХ оцінювалася в 3,65 млн голів. Як вважають експерти, з урахуванням традиційного скорочення протягом останнього місяця року, підсумкова кількість худоби на початок 2019 року може скласти 3,39 голів (ці дані стануть відомі пізніше).

“Це буде на 4% менше, ніж на 1 січня 2018 року. У господарствах населення спад був трохи швидше, ніж у сільськогосподарських підприємствах, але це не вплинуло помітно на частку поголів’я в господарствах населення, яке залишилося на рівні 67%”, – відзначають фахівці.

Поголів’я свиней також скорочувалося в 2018 році і, за оцінками аналітиків, підсумкове скорочення за рік складе 4%.

“Дуже суттєва і важлива відмінність: цей спад відбувся виключно за рахунок господарств населення. Станом на 1 грудня в статистиці було зафіксовано на 8,2% менше кількість свиней у господарствах населення порівняно з 2017 роком, тоді як на підприємствах був зареєстрований приріст на 1,5%”, – підкреслюють експерти.

Головною причиною відмови селян від свиней, на думку експертів, є АЧС, але свій внесок зробили також і економічні чинники. Крім того, і сама кількість домогосподарств на селі продовжує скорочуватися.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/poholivya-hudoby-v-ukrayini-zmenshylosya-do-istorychnoho-minimumu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати