Tempo950x100

Tempo300x100

Поліція вимагає дозволи з ДАІ на трактори

Поліція вимагає дозволи з ДАІ на трактори

«Рідна поліція ставить нам палки в колеса і не дає нормально працювати! Вони вважають, що трактори повинні літати, і їм не місце на дорогах!», — стверджує в інтерв’ю Кurkul.com керівник корпорації «Дніпро» Андрій Душейко.

Фермер розповів про випадок, який трапився на одній з дорог місцевого значення, тобто звичайній сільській дорозі. Тоді трактор з сівалкою зупинила поліція і виписала штраф, за те що машина негабарит, і що має бути дозвіл на нього з ДАІ.

«Ми ніколи не можемо спрогнозувати, коли цей трактор і куди переїжджатиме ― це життя, і воно не може бути підпорядковане тим  правилам. Це не те, що ми веземо промислові вантажі ― будемо везти такого-то числа. Ми не можемо знати, як складеться погода, коли і як рухатиметься посівна, а нам кажуть, що ми повинні це знати наперед. Це нереально. Просто десь — якісь законодавчі казуси. Ніколи дороги місцевого значення, міжміські дороги не підпорядковувались цим правилам, тому що по них завжди їздила техніка із радянських і дорадянських часів. І всю техніку з самого початку будували якомога більшою і якомога ширшою. Навіть радянські сівалки СЗ 3.6  мали транспортну ширину 4 м. Їх перетягували, і нікому це не заважало. Сьогодні ж аграрії поза законом», — обурюється Андрій Душейко.

На питання чи пробував він якось достукатись до міністерства і розповісти про ці проблеми, фермер повідомив, що з міністерством не комунікує з того часу, як звідти пішла Владислава Рутицька.

«Сьогодні є міністерство і є аграрії. Воно ні на що не впливає. Дуже хочеться по цих питаннях достукатися до прем’єра Гройсмана. Прем’єре, питання з дорогами і питання з поліцією на дорогах потрібно вирішувати!», — резюмує керівник агрофірми «Дніпро».

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/policiya-vymahaye-dozvoly-z-dai-na-traktory
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати