Tempo950x100

Tempo300x100

Поліція “загубила” оригінали документів щодо банкрутства ДАК “Хліб Україна”

Поліція “загубила” оригінали документів щодо банкрутства ДАК “Хліб Україна”

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень, передає УНН.

Так, у 2010 році австрійська компанія “Ф.Й. Ельснер унд Ко.” звернулася до суду з проханням визнати ДАК “Хліб України” банкрутом, оскільки остання не спроможна була сплатити борг. Того ж року було розпочате відповідне судове провадження № 46/528-б.

У січні 2011 року провадження щодо справи про банкрутство ДАК “Хліб України” було зупинено, а матеріали справи передані до прокуратури Печерського району Києва.

Далі, за підслідністю, провадження передали до Дніпропетровського МУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області, а згодом – до Ленінського районного відділу Дніпропетровського МУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області для проведення досудового розслідування.

Згодом вказану справу закрили “у зв’язку із відсутністю складу злочину”.

Тим часом австрійська компанія “Ф.Й. Ельснер унд Ко.” повторно звернулася до суду із вимогою поновити справу про банкрутство ДАК “Хліб України”. У процесі оскарження попередніх рішень стало відомо, що оригінали матеріалів про банкрутство ДАК загублені.

Зокрема, у поліції повідомили, що оригіналів справи не мають.

“На запит “Ф.Й. Ельснер унд Ко.” щодо надання інформації про повернення матеріалів справи до Господарського суду м. Києва слідчий слідчого відділу Ленінського районного відділу Дніпропетровського МУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області Сенін В.В. листом від 22.04.2015 повідомив, що в кримінальному провадженні № 120131110060003843 від 24.04.2013 відсутні будь-які оригінальні документи господарської справи № 46/528-б про банкрутство Державної акціонерної компанії “Хліб України”, тому питання про повернення матеріалів господарської справи не розглядається, у зв’язку з їх відсутністю в матеріалах кримінального провадження”, – йдеться у документі.

Як повідомляв УНН, на користь ДАК “Хліб України” суди передали вже п’ять підприємств Державної продовольчо-зернової корпорації (ДПЗКУ).

Ймовірно, це робиться із метою подальшої приватизації підприємств ДПЗК зацікавленими особами.

Однак, така ситуація збентежила китайських інвесторів ДПЗКУ, які нещодавно приїздили з офіційним візитом до України і мали зустріч з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Як пишуть “Економічні вісті”, китайська сторона запідозрила спробу української влади у спосіб виведення активів із ДПЗКУ до ДАК “Хліб Україна” уникнути виплат за півторамільярдним китайським кредитом.

У посольстві Китайської Народної Республіки ситуацію із кредитом та ймовірні претензії через нього до української влади коментувати УНН відмовилися, порадивши при цьому звернутися до українського уряду.

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/policiya-zahubyla-oryhinaly-dokumentiv-shchodo-bankrutstva-dak-hlib-ukrayina
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати