Польща майже в 7 разів збільшила імпорт української томатної пасти

Польща майже в 7 разів збільшила імпорт української томатної пасти

Як повідомляють аналітики AGRI-GATOR, тільки одна Польща збільшила закупівлі асептичної томатної пасти з України майже в 7 разів.

Так, за даними державної служби статистики, у 2018 році польські компанії закупили 27 тис.тонн томатної пасти з України, що на 7% перевищує показники минулого року, та у 6,7 разів вище, ніж у 2014 році. Нагадаємо, що за підсумками 2014 року країна відвантажила на польський ринок всього 4 тис.тонн вказаної продукції.

Слід зазначити, що таке суттєве збільшення обсягів закупівель дозволяє Польщі посідати першу сходинку серед імпортерів української томатної пасти вже 4 рік поспіль. Як зазначають галузеві фахівці, таким тенденціям передувала ціла низка факторів. По-перше, після заборони поставок до Росії, яка ще у 2014 році займала першу сходинку у загальному рейтингу країн-покупців, українські компанії були вимушені шукати альтернативні ринки збуту, і одним з найбільш пріоритетних став ринок країн ЄС. По-друге, починаючи з 2016 року між Україною та ЄС запрацював безмитний режим, і незважаючи на те, що перероблені томати підпали під квотне обмеження, в цілому це стало непоганим поштовхом для подальшого нарощування поставок на ринки країн ЄС в цілому та на ринок Польщі зокрема.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/polshcha-majzhe-v-7-raziv-zbilshyla-import-ukrayinskoyi-tomatnoyi-pasty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати