Польща стала найперспективнішим ринком для української горілки

Польща стала найперспективнішим ринком для української горілки

Польща займає третє місце за обсягами споживання горілки в світі, після США і Росії. Про це журналу НВ заявив Анатолій Корчинський, гендиректор Bayadera Group.

«Якщо браь весь ринок горілки, то Польща займає третє місце за обсягами споживання в світі, після США і Росії, — пояснив т топ-менеджер. — І споживання там, на відміну від України, не падає, а зростає».

Він додав, що в Польщі є споживач зі зрозумілим менталітетом, до того ж зростає кількість українців, яким продукція компанії добре знайома.

У 2018 році група компаній збільшила відвантаження горілки до Польщі на 30−40%. А за підсумками 2019 року планує наростити експорт в цю країну ще на 15%.

В цілому, за статистикою Державної фіскальної служби, Польща в 2019 році перетворилася в головного споживача українського експорту, зайнявши місце багаторічного лідера — Росії.

[[{“fid”:”634943″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

За підсумками перших чотирьох місяців 2019-го польська частка в зарубіжних постачаннях з України вперше перевищила російську: за західним сусідом — 7% вітчизняного експорту, в той час як за північно-східним — трохи більше 6%. Ще п’ять років тому співвідношення було кардинально іншим: 4,9% і 18,2% відповідно.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/polshcha-stala-najperspektyvnishym-rynkom-dlya-ukrayinskoyi-horilky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати