Tempo950x100

Tempo300x100

Польські фермери бойкотують українську малину

Польські фермери бойкотують українську малину

Якщо в 2016 році малина коштувала 6 злотих (46 грн), в минулому році 3,5 злотих (25 грн), то сьогодні плантатор за 1 кг ягоди може отримати тільки близько 2 злотих (14,3 грн), інформує AgroDay.

«Це нижче вартості виробництва. Це безумство», — каже Славомир Брусек зі Спілки польських виробників фруктів.

«Якби я знав раніше, що ціна малини буде такою низькою, я б не став інвестувати в неї. Я б пішов на роботу, щоб підтримати свою сім’ю», — зізнається Кшиштоф Віртел, власник плантації на 7 га в Люблінському воєводстві.

За словами фермерів, ситуація драматична: якщо ціни на малину збережуться, воєводству загрожує місцева економічна криза.

Анджей Травень, староста міста Краснік заявив, що у фермерів немає грошей, вони не роблять покупки в магазинах, а до органів самоврядування знижуються податкові надходження.

А польська Асоціація вважає, що в «Законі про протидію недобросовісному використанню договірних вигод в торгівлі продуктів сільського господарства» є юридичні лазівки, якими користуються постачальники. У такій ситуації фермери безсилі та потребують допомоги.

Виробники стверджують, що проблема стосується не тільки малини, але також смородини, агрусу і яблук. А в наступні місяці криза може поширюватися на інші фрукти.

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/polski-fermery-bojkotuyut-ukrayinsku-malynu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати