Tempo950x100

Tempo300x100

Польські фермери вимагають побудувати паркан проти російських кабанів

Польські фермери вимагають побудувати паркан проти російських кабанів

Про це повідомляє «Польське радіо», пише landlord.ua.

Рільники кажуть, що паркан не дозволив би кабанам, інфікованим AЧС, потрапляти на територію Польщі, і звинувачують владу у пасивності.

«Якби побудовано паркан, повіти Бранєво і Бартошиці не мали б проблеми з африканською чумою свиней, не було б мертвих кабанів та інших проблем», – кажуть фермери.

Підприємці нарікають, що змушені збільшувати витрати на біологічний захист своїх ферм, а тим часом уряд «нічого не робить».

Міністр рільництва Кшиштоф Юрґєль обіцяє, що ключові рішення щодо будівництва паркану будуть прийняті уже цього місяця.

Принципи біозахисту, яких повинні дотримуватися фермери, котрі вирощують свиней, будуть вводитися по всій Польщі, не тільки в районах, що знаходяться під загрозою AЧС. За словами міністра, «малі ферми, які не побажають адаптуватися до цих вимог, отримають 3-річну компенсацію за відмову від свинарства».

Як відомо, у Польщі запланували звести паркан на кордоні з Україною та Білоруссю для захисту від диких кабанів.

За уточненими даними, вартість будівництва стіни завдовжки понад 1 тис. км становить 130 млн злотих (понад $37 млн). При цьому в перший рік функціонування вартість її утримання та обслуговування сягне 190 млн злотих (понад $54 млн). Стіну будуватимуть упродовж 2018-2021 років.

Загалом у Польщі з 2014 року зафіксовано 104 спалаху АЧС, при цьому 81 – цього року. Крім того, за цей час хворобу АЧС виявлено у майже 900 диких кабанів поблизу польсько-білоруського кордону, а також в околицях Варшави.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/polski-fermery-vymahayut-pobuduvaty-parkan-proty-rosijskyh-kabaniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати