Tempo950x100

Tempo300x100

Польські фермери заблокували автомагістраль: вимагають встановлення мит на українську продукцію

Польські фермери заблокували автомагістраль: вимагають встановлення мит на українську продукцію

У середу, 12 грудня, біля міста Прушкув, що поблизу Варшави, фермери, одягнуті у жовті жилетки, влаштували несанкціонований протест, заблокувавши одну з найважливіших доріг у країні – А2, яка пролягає від кордону з Україною до Німеччини. Через протести на дорозі утворились багатокілометрові затори, пише zaxid.net.

Як повідомляє видання RMF24, протестувальники вимагають вирішення аграрних проблем, зокрема, пов’язаних із загрозою африканської чуми свиней і відшкодування коштів за втрачених через хворобу тварин. До фермерів вже приїздив міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановскі, але не зміг домовитись з ними про розблокування дороги.

Акції протесту спричинили масштабні затори на автомагістралі А2

Автостраду блокують декілька автомобілів, встановлених поперек траси, серед яких стоять протестувальники, одягнені у жовті жилети. У результаті акції на дорозі утворилися кількакілометрові затори. Місцева поліція наголошує, що протест є незаконним. Учасники акції протесту позиціонують її як безстрокову і вимагають приїзду прем’єр-міністра Матеуша Моравецького, якому і оголосять вимоги. Як інформує телеканал TVN24, фермери вимагають також встановлення мита на товари, які надходять у Польщу з України.

«Вимагаємо також встановлення мита на українські продукти. З України до нас можна ввозити продукти, вирощені за допомогою заборонених у нас хімічних добрив. Вимагаємо ознакування усіх польський та українських продуктів», – заявив журналіста Міхал Колодзейчак, представник фермерів, які протестують. Він також додав, що під час заходів з боротьби із африканською чумою свиней було знищено багато здорових тварин.

Варто також уточнити, що вірус АЧС з’явився на території Польщі в лютому 2014 року і відтоді в країні зафіксовано 49 спалахів цієї хвороби і 380 випадків АЧС у диких кабанів. Найбільше випадків зафіксовано в Люблінському, Підляському і Мазовецькому воєводствах поблизу кордону з Білоруссю. У зв’язку з цим уряд Польщі ініціював будівницто загородження на кордоні з Україно та Білоруссю. Проте пізніше міністерство сільського господарства Польщі заявило, що поки не бачить сенсу у будівництві загородження метою боротьби проти африканської чуми свиней.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/polski-fermery-zablokuvaly-avtomahistral-vymahayut-vstanovlennya-myt-na-ukrayinsku-produkciyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати