Tempo950x100

Tempo300x100

Польські фермери занепокоєні збільшенням втрат овочів в сховищах

Польські фермери занепокоєні збільшенням втрат овочів в сховищах

Про це повідомляє портал sadyogrody.pl, з посиланням на дані Центрального статистичного управління Польщі, пише Інфошувар. Великі втрати продукції у сховищах очікуються не тільки у випадку з цибулею, але і з капустою та коренеплодами.

Виробники та фахівці пояснюють, що така ситуація зумовлена несприятливими погодними умовами під час визрівання та збирання продукції. Насамперед, мова йде про підвищену вологість, через яку знана частина врожаю була вражена грибковими захворюваннями. Польські фермери вважають , що протягом періоду зберігання втрати будуть вищі ніж передбачалось на момент закладання врожаю на зберігання

Як повідомляють польські фахівці, загальний обсяг врожаю грунтових овочів ранніх та пізніх сортів у Польщі склав у цьому році майже 4,6 млн. тонн. Урожай капусти перевищив 1 млн. тонн, а цвітної капусти було зібрано 238 тис. тонн.

Урожай моркви оцінюється в 827 тис. тонн, а буряка – близько 336 тис. тонн.

У цьому році виробництво огірків у Польщі досягнуло рівня 249 тис. тонн, помідорів майже 255 тис. тонн. Врожай інших овочевих культур оцінюється приблизно в 1 млн. тонн, при цьому, експерти зазначають, що площа під вирощування овочів у Польщі з року в рік зростає.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/polski-fermery-zanepokoyeni-zbilshennyam-vtrat-ovochiv-v-shovyshchah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати