Tempo950x100

Tempo300x100

Польські фонди зменшили свою частку у “Кернел”

Польські фонди зменшили свою частку у “Кернел”

Про це пише УНН з посиланням на дані Варшавської біржі.

У повідомленні вказується, що до цієї угоди фонди володіли 4 млн 148,751 тис. акцій, або 5,0631% статутного капіталу, а після неї їх пакет скоротився до 3 млн 806,043 тис. акцій, або 4,6448%.

Нагадаємо, раніше акції “Кернел” на суму понад 4 млн дол. продав один з менеджерів агрохолдингу.

Бенефіціарами “Кернел” є Андрій Веревський, який в кінці жовтня 2017-го збільшив свою частку з 38,13% до 38,39%, а також народний депутат від партії “Відродження”, член податкового комітету ВР Віталій Хомутиннік c часткою в 6,59% акцій.

Після приходу Хомутинніка у компанію в 2015 році, “Кернел” збільшив доходи на 228% і на сьогоднішній день є лідером серед компаній АПК із відшкодування експортного ПДВ – за п’ять місяців поточного року йому виплачено понад 2,5 млрд.

У той же час “Кернел” і його бенефіціар Хомутиннік – в епіцентрі скандалу через “соєві поправки” або “поправки Хомутинніка”, як їх називають фермери. Йдеться про скасування відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку. Фермери впевнені, що саме народний депутат Хомутиннік ініціював у грудні минулого року ці зміни до Податкового кодексу України, щоб збільшити прибутковість “Кернел”, який переробляє олійні культури. Протестуючи проти таких податкових нововведень, більшість фермерів відмовилися від вирощування сої в наступному році.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/polski-fondy-zmenshyly-svoyu-chastku-u-kernel
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати