Tempo950x100

Tempo300x100

Польські підприємці вимагають внести зміни до закону про працевлаштування іноземців

Польські підприємці вимагають внести зміни до закону про працевлаштування іноземців

Підприємці Польщі звертаються до Міністерства праці з проханням внести зміни до положення стосовно працевлаштування іноземців. Про це повідомляє info.shuvar.com.

Як повідомляють фахівці, до 2025 року, потреба Польщі у робочій силі зросте до позначки 1,5 мільйона осіб, а задовольнити її за рахунок внутрішніх людських ресурсів буде неможливо.

“Кількість зареєстрованих нових вакансій у Польщі сьогодні удвічі перевищує кількість тих, хто шукає роботу. Це свідчить, насамперед, про невідповідності між попитом і пропозицією на ринку праці. Навіть, зростання безробіття в країні, яке було зафіксоване з початком року, на мою думку, не вплине на покращення ситуації із браком робочої сили”, – розповідає Моніка Федорчук, представник Конфедерації “Левіафан”

Підприємці пояснюють, що процедура працевлаштування іноземних громадян в Польщі сьогодні є доволі складною, що і спонукає відтік такої потрібної їм робочої сили в інші країни, де влаштуватися на роботу зараз набагато легше.

За словами експертів, не лише польський ринок праці сьогодні має відчутну потребу у робочій силі. Одним із головних конкурентів тут для Польщі є Німеччина, де працевлаштування іноземців стає все більш доступним.

Варто зазначити, що враховуючи більш високу оплату праці, а, також, той факт, що з 2020 року в Німеччині вступають в дію нові правила працевлаштування іноземних громадян, які роблять країну ще більш відкритою для заробітчан, прогнозована кількість українських заробітчан в цій країні досягає від 500 тис. до, навіть, 1 млн. осіб.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/polski-pidpryyemci-vymahayut-vnesty-zminy-do-zakonu-pro-pracevlashtuvannya-inozemciv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати