Tempo950x100

Tempo300x100

Польські яблука встановили ціновий рекорд

Польські яблука встановили ціновий рекорд

Про це пише Інфо-Шувар. Найдорожчі яблука зараз можна придбати у  Малопольському  воєводстві за середньою ціною – 2,25 zl / кг (0,53 EUR/кг), а найдешевша ціна була зафіксована у Лодзькому воєводстві, тут кілограм десертних яблук можна придбати, в середньому, за 1,55 zl/кг (0,37 EUR/кг). У Мазовії яблука коштують, в середньому, 1,6 zl / кг (0,38 EUR/кг), а в Підкарпатському воєводстві – 2,15 zl / кг (0,51 EUR/кг).

Варто зазначити, що в порівнянні з початком вересня минулого року, середня ціна на десертне яблуко в на ринку Польщі зросла на 65%.

Фахівці галузі пояснюють, що головною причиною зростання ціни є обмежена пропозиція яблука на ринку, через значні втрати врожаю у поточному сезоні. «Інфо-Шувар» вже повідомляв раніше про те, що згідно прогнозів фахівців  Всесвітньої Асоціації виробників яблук і груш (WAPA), цьогорічні втрати врожаю яблука в Польщі сягнуть близько 29%.

За словами самих виробників, поточна ситуація для них є цілком задовільною, оскільки через обмежену пропозицію, ціни продовжують зростати, а попит, не зважаючи на це, лишається високим.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/polski-yabluka-vstanovyly-cinovyj-rekord
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати