Tempo950x100

Tempo300x100

Польським фермерам не вистачає дружин

Польським фермерам не вистачає дружин

Традиційне, сільськогосподарське село не є привабливим місцем для життя та роботи, особливо для молодих жінок. Про це свідчать результати третього етапу моніторингу розвитку сільських районів, пише agro.guide.

Цей дослідницький проект був ініційований ще у 2012 році Європейським фондом розвитку польських сіл, та реалізується спільно з Інститутом розвитку сільського господарства та сільського господарства Польської академії наук.

«Жінки переважають серед тих, хто мігрує з села. Таке явище називають «відсутністю потенційних дружин для фермерів». Воно стосується груп жителів у віці від 25 до 34 років», — коментує д-р Моніка Стенні отримані результати.

Серед причин вона виділяє не лише пошук роботи, а й те, що місцеві громади, особливо ті, що складаються із літніх людей та малоосвічених, часто менш охочих до нововведень, перестають бути привабливим місцем для амбітних молодих людей.

Дослідниця також вказує, що порівняно з аналогічним дослідженням 2014 року (I етап), ситуація не змінилася. Наразі лише у 12% польських комун чисельність молодих жінок (25-34 роки) перевищує чисельність чоловіків.

Молоді жінки переважно проживають в приміських комунах — в околицях Варшави, Познані тощо, і тих, звідки юнаки емігрували за кордон. Найменше молодих жінок живе у Східній та Центральній Польщі.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/polskym-fermeram-ne-vystachaye-druzhyn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати