Tempo950x100

Tempo300x100

Поляки перепродують українські кавуни вдвічі дорожче

Поляки перепродують українські кавуни вдвічі дорожче

Про це розповів фахівець відділу зовнішньоекономічної діяльності ринку «Шувар» Микола Козак під час круглого столу «Сезон експорту українського кавуна-2018», пише agroportal.ua.

«Ми розуміємо, що Польща не з’їдає таку кількість кавуна, яка туди поставляється. Поляки вміють просувати продукцію на скандинавському та німецькому ринках. Херсонщина втрачає прибуток за посередництва поляків у даній сфері. Ціна, за якою польські бізнесмени реалізують продукцію далі, істотно відрізняється, вона значно вище, на 30-70%», — відзначає Микола Козак.

За словами керівник Info-Shuvar Тетяни Гетьман, Німеччина споживає приблизно такий обсяг, як виробляється в Україні. У Польщі і Британії постійно зростає попит на кавун, щорічно ці країни імпортують все більше і більше, і тільки Білорусь знижує обсяги імпорту кавуна.

«Якщо подивитися структуру експорту кавуна в Польщу, то найбільшим конкурентом для української продукції є Румунія, яка щорічно збільшує обсяги. Поставки українського кавуна дуже нестабільні, так як в Україні нестабільні обсяги виробництва і ціни. А оскільки ми не можемо забезпечити стабільність, то й не можемо розраховувати на стабільне місце в структурі цього експорту», — пояснює Тетяна Гетьман.

Як розповіла експерт, поляки починають імпортувати досить великі обсяги кавуна ще в травні–червні, але українського кавуна в цих партіях немає. Українські кавуни на цьому ринку з’являються тільки в липні, коли обсяги споживання істотно падають.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/polyaky-pereproduyut-ukrayinski-kavuny-vdvichi-dorozhche
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати