Tempo950x100

Tempo300x100

Поляки побоюються зростаючого імпорту українського продовольства

Поляки побоюються зростаючого імпорту українського продовольства

Імпорт зростає, але його масштаб ще не досить великий. Проте, побоювання з приводу завтрашнього дня не зникають, – пише «Puls Biznesu», повідомляє Аграрний Тиждень.
 
Дійсно, з січня по травень цього року імпорт з України зріс на 108% – такі результати аналізу сервісу SpotData. Але в масштабах вітчизняного виробництва він не є значним – 1,1 тис. тонн проти 153 тис. тонн, з яких експортується одна третина. У 2013 році його взагалі не було, а раніше він з’являвся в розмірі близько 17-70 тонн. З нуля до декількох сотень тонн виріс імпорт м’яса та субпродуктів (в основному птахи).
 
Польська птахівнича галузь насторожилася, адже українське м’ясо навіть після додавання мит дешевше, ніж вітчизняне, так як українські виробники мають доступ до більш дешевих зернових, а птахофабрики – до незрівнянно більш широким масштабам виробництва і більш дешевій робочій силі. Польща сприймається в якості основного ринку збуту, адже експорт в подальші країни ЄС може не оплатиться. Хоча в даний час масштаби українського імпорту не дають приводу для занепокоєння, на думку польських виробників м’яса птиці, все може незабаром змінитися.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/polyaky-poboyuyutsya-zrostayuchoho-importu-ukrayinskoho-prodovolstva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати