Понад 70% аграріїв не можуть відрізнити підробку насіння

Понад 70% аграріїв не можуть відрізнити підробку насіння

В Україні близько 73% аграріїв не можуть самостійно розпізнати підроблений посівний матеріал. Про це в ході першої національної конференції GRABLI повідомила виконавчий директор Насіннєвої асоціації України Сюзанна Григоренко, пише  «АПК-Інформ».

Вона уточнила, що найбільш поширеними випадками фальсифікату є підміна гібридів першого покоління на дво- або багатолінійні (59%) і заміна одного сорту іншим, з більш низькими якісними показниками (41%).

— На вибір насіння сільгоспвиробником, згідно з опитуванням АПК-Інформ, в 57% випадків впливає компанія-виробник, в 54% — джерело покупки, 37% — упаковка і тільки 23% — впізнаваність сорту, — розповіла експерт.

С. Григоренко назвала три причини, чому в Україні активно використовується фальсифікований посівний матеріал. Перша — агропідприємства з ріллею до 1000 га закуповують посівний матеріал невеликими партіями, часто ситуативно (в міру фінансових можливостей), і не завжди отримують прийнятну знижку. Друга — брак знань для більш грамотного підходу до вибору посівного матеріалу. Третя — ціни на фальсифіковану продукцію найчастіше нижчі, ніж на оригінальні насіння.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ponad-70-ahrariyiv-ne-mozhut-vidriznyty-pidrobku-nasinnya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати