Tempo950x100

Tempo300x100

Понад чверть українців стикаються з гострим дефіцитом продовольства

Понад чверть українців стикаються з гострим дефіцитом продовольства

Про це йдеться у прес-релізі «Голод в зонах ведення конфліктів зростає» Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО). Постраждали внаслідок цього голоду 1,2 млн наших громадян, пише landlord.ua.

За даними організації, в шести країнах світу, які постраждали в наслідок конфлікту, чверть або більше населення стикається з кризовим або надзвичайних рівнем голоду, відповідно до міжнародної класифікації фаз продовольчої безпеки.

«Дефіцит продовольства в країнах, що постраждали в результаті конфліктів, продовжує посилюватися, а це означає, що гуманітарні зусилля з надання допомоги і підтримки засобів до існування залишаються життєво важливими, повідомили ФАО і ВПП Раді безпеки ООН», — повідомляє прес-служба організації.

У доповіді, яка зосереджена на 16 країнах світу, з продовольчої безпеки до Радбезу ООН, є й Україна. Загалом, згідно дослідженню, кількість голодуючих на планеті зросла до 815 мільйонів осіб у 2016 році, в порівнянні з 777 мільйонами роком раніше. Більшість голодуючих —  489 мільйонів людей,  проживають в країнах, що постраждали від конфліктів.

«Наприклад, в доповіді йдеться про Демократичну Республіку Конго, де серйозні проблеми з відсутністю продовольчої безпеки були затьмарені кризами в інших частинах Африки і ситуація стрімко погіршується. У країні 11% населення або більше зараз знаходяться в кризовому стані, що становить 7,7 млн людей, які стикаються з гострим голодом. У Судані 3,8 млн людей перебувають у кризовій ситуації за шкалою ІКФ. В Іраку таких людей — 3,2 млн чоловік, а в басейні озера Чад їх число становить 2,9 млн чоловік. У Бурунді і Гаїті цей показник становить 1,8 і 1,3 млн. відповідно», — додали в ФАО.

Країни, де понад чверть населення стикаються з гострим дефіцитом продовольства % Постраждалих громадян Кількість людей
Ємен 60% 17 млн
Південний Судан 45% 4.8 млн
Сирія 33% 6.5 млн
Ліван 33% (Внаслідок великої кількості сирійських біженців) 1.9 млн
Центральноафриканська Республіка 30% 1.1 млн
Україна 26% 1.2 млн
Афганістан 25% 7.6 млн
Сомалі 25% 3.1 млн
Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ponad-chvert-ukrayinciv-stykayutsya-z-hostrym-deficytom-prodovolstva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати