Tempo950x100

Tempo300x100

Понад тисячу свиней утилізували на Полтавщині через АЧС

Понад тисячу свиней утилізували на Полтавщині через АЧС

Про це УНН повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби Полтавської області Генналій Пікуль.

Спалах вірусу зафіксували у “Дослідному господарстві “Степне” Полтавського району. Діагноз АЧС було підтверджено лабораторними дослідженнями, підкреслив Г.Пікуль.

“Підприємство порушило вимоги біологічної безпеки. Внаслідок цього було спалено 1 тис. 129 голів свиней. На сьогодні на підприємстві проведена дезінфекція, встановлено 40-денний карантин”, — додав він.

Нагадаємо, на цьому тижні випадок АЧС також був зафіксований у Вінницькій області.

Разом з тим, через загрозу АЧС селянам можуть заборонити продавати домашнє м’ясо. Відповідний законопроект зареєстрували у Парламенті.

Експерти ж вбачають у вказаній ініціативі парламентаріїв загрозу для селян, які, починаючі з 2020 року, (у разі прийняття документу) можуть залишитися “мало не єдиного виду доходу”.

“Серед мотивів ініціативи (№ 7489 — ред.) — вірус АЧС, з яким відповідальні відомства не можуть нічого вдіяти вже третій рік поспіль… Тобто логіка така: “дієвого державного контролю при внутрішньодержавному переміщенні живих тварин немає”(держоргани не справляються з прямими функціями і обов’язками), а тому давайте введемо заборону на продаж домашнього м’яса (чим позбавимо селян одного з основних видів їх заробітку, завдяки якому більшість їх сімей сьогодні виживають), — зазначив з цього приводу політик С.Тригубенко на особистій сторінці в Facebook.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ponad-tysyachu-svynej-utylizuvaly-na-poltavshchyni-cherez-achs
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати