Tempo950x100

Tempo300x100

Попри санкції, російські добрива надходять до українських аграріїв

Попри санкції, російські добрива надходять до українських аграріїв

За його словами, попри санкції вітчизняний ринок добрив буквально завалений товаром з Росії. Через це українські заводи опинилися на межі закриття, пише superagronom.com.

Нагадаємо, питання постачання хімдобрив з Росії на український ринок було обговорено у Мінекономрозвитку.

«Останнім часом російський монополіст — компанія «Єврохім» своєю продукцією заполонила весь ринок добрив в Україні. І все — поза заборонами», — йдеться у повідомленні.

За словами народного депутата України, за останні два роки за незаконними схемами з митними кодами з Російської Федерації до України було завезено понад 500 тис. тонн аміачної селітри, а це 50% від продукції, наявної на українському ринку.

«Весь світ застосовує санкції до Росії, обмежує їх і змушує виконувати плани зі збереження цілісності та суверенітету України, а наша влада замість того, щоб застосовувати санкції до Росії, навпаки сприяє їхньому бізнесу, — наголошує Михайло Головко, народний депутат України від ВО «Свобода».

При цьому, українські виробники почали відстоювати власні інтереси у судах, але російська компанія «Єврохім» також подала позов проти Міністерства економрозвитку України.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/popry-sankciyi-rosijski-dobryva-nadhodyat-do-ukrayinskyh-ahrariyiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати