Tempo950x100

Tempo300x100

Попри зниження нафтових котирувань ціни на рослинні олії зростають

Попри зниження нафтових котирувань ціни на рослинні олії зростають

Ф’ючерси на американську нафту WTI впали на 11,6% до 20,6 $/барель, а на нафту марки Brent – на 15% до 23,5 $/барель через стрімке поширення вірусу Covid-19 в США та країнах ЄС, яке призведе до посилення карантинних заходів та зниження попиту на нафту з боку авіації та автомобільного транспорту.

Червневі ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії у п’ятницю виросли на 0,9% до 2378 рінггитів/т або 549,57 $/т, показавши тижневе зростання у 3,9% на тлі проблем з поставками та оголошеної урядом Малайзії програми підтримки економіки на суму 58 млрд $.  

Індонезія, що є найбільшим світовим виробником пальмової олії, оголосила, що задля стимулювання експорту з квітня обнулить експортне мито на пальмову олію через різке зниження цін.

Слідом за ринком пальмової олії ф’ючерси на соєву олію в США виросли у п’ятницю на 0,5% до 595,2 $/т, а загалом за тиждень – майже на 4%.

Після запровадження Індією жорсткого карантину для 1,5 млрд населення попит на українську соняшникову олію залишається під питанням.

За даними Agrisensus, котирування української соняшникової олії за тиждень знизилися на 8 $/т до 653 $/т FOB, при цьому ціни пропозицій знаходяться на рівні 660-680 $/т FOB, а ціни попиту – на рівні 640-645 $/т FOB в залежності від термінів поставки.

Підвищення закупівельних цін на соняшник в Україні за тиждень одразу на 6% до 10800-11000 грн/т з доставкою на завод зменшує маржу переробки, що на тлі зниження попиту та цін на олію може зупинити окремі переробні підприємства.

Ціна на ріпакову олію в Нідерландах зростає третю сесію поспіль слідом за ф’ючерсами на ріпак в Парижі. Але зміцнення євро відносно долара за тиждень на 3,5% обмежило зростання.

Контракти на поставки у травні-липні минулого тижня виросли на 7 €/т до 655 €/т, але на початку тижня знизились на 20 €/т через низький попит з боку біодизельної галузі ЄС.

Джерело: graintrade.com.ua

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/popry-znyzhennya-naftovyh-kotyruvan-ciny-na-roslynni-oliyi-zrostayut
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати